Veelgestelde vragen led

Is led-verlichting te dimmen?

Ja, dit is mogelijk. Het is echter niet bij alle led-lampen mogelijk, het wordt dan ook altijd aangegeven op de verpakking. Als u het niet zeker weet, raden we u aan het aan de verkoper in  de winkel te vragen.


Waarom is led-verlichting duurder dan ‘reguliere’ verlichting?

Het fabriceren van led-verlichting is een ingewikkeld proces. Het is dan ook een stuk duurder om led-verlichting te maken in vergelijking met bijvoorbeeld een spaarlamp. De ontwikkelingskosten liggen dus een stuk hoger en dit is terug te zien in de aanschafprijs. Toch is het op termijn voordeliger om led-verlichting aan te schaffen. Led-verlichting gaat namelijk veel langer mee dan reguliere verlichting.

Is led-verlichting in de toekomst goedkoper in aanschafprijs?

Het is natuurlijk moeilijk om hier een definitief antwoord op te geven, maar het ziet er niet naar uit dat led-verlichting in de toekomst goedkoper wordt. De ontwikkelingskosten van led-verlichting liggen een stuk hoger, dit zal in de toekomst waarschijnlijk niet veranderen. Wel is het mogelijk dat de technologie achter de led-verlichting in de toekomst nog zal verbeteren (bijvoorbeeld meer branduren, of eigenlijk nog meer branduren).

Ik lees veel voordelen over led-verlichting, maar wat zijn de nadelen?

Er zijn weinig nadelen over led-verlichting te vinden omdat deze er simpelweg niet zijn. Het enige wat u als nadeel zou kunnen zien is het feit dat de aanschafprijs van led-verlichting een stuk hoger ligt dan reguliere verlichting. Deze investering is echter na 2 tot 3 jaar al terug te verdienen doordat je door het gebruik van led-verlichting een hoop bespaard op de maandelijkse energienota.